سانسوریا راکتی

سانسوریا راکتی :

سانسوریا راکتی :

 

سانسوریا یکی از محبوب ترین گیاه های آپارتمانی به حساب میاد که به خاطر شرایط نگهداری راحتی که داره ، در اکثر منازل ، اداره ها ، نمایشگاه ها ، . . . مورد استفاده قرار می گیره . این گیاه معروف هست که هوای اطرافش رو به طور کامل تصفیه می کنه . سانسوریا با جذب تمامی سم هایی که در هوای اطرافش قرار داره و تبدیل اون سموم به اکسیژن ، این کار رو انجام میده و به همین دلیل هم هست که اکثر افراد توصیه می کنن اگر قصد دارید گیاه  خاصی رو در اتاق خوابتون نگهداری کنید ، مناسب ترین گزینه سانسوریا هست ؛ چرا که آسیبی به تنفس شما وارد نمی کنه و همچنین طبق آمار های به دست اومده ، گیاه سانسوریا جزو 15 گیاهی تاثیر گذار در پاکسازی و تصفیه هوا قرار داره . سانسوریا مدل های بسیار متنوعی داره ( در حدود 70 نوع مختلف ) که هر کدوم ظاهر متفاوتی دارن اما شیوه ی نگهداری اکثر اون ها ، مشترک هست و تفاوت چندانی با هم ندارن .

در این بین یک نوع سانسوریا به اسم سانسوریا راکتی ( باله نهنگی ، ماسونی و یا بال کوسه /  Sanseviera Masoniana ) وجود داره که دلیل این نام گذاری ، برگ های پهن و راکتی شکلی هست که داره . زادگاه این نوع سانسوریا هم نواحی جنوبی و غربی آفریقا محسوب میشه ( گیاه بومی آفریقای جنوبی ) . به طور کلی شکل تقریبی تمام گونه های سانسوریا تقریبا شبیه هست و سانسوریا راکتی هم مثل بقیه سانسوریا ها برگ هایی به رنگ سبز تیره داره که رگه هایی سبز و زرد رنگ بین این برگ ها وجود دارن ؛ علاوه بر این ها در قسمت پایینی سانسوریا راکتی ، یک غلاف بنفش رنگی وجود داره که به دلیل این که زیر خاک هست دیده نمیشه . تنها تفاوتی که با سایر گونه ها داره این هست که نسبت به اون ها برگ های کوتاه تر و پهن تری داره . سانسوریا راکتی گونه ای به اسم سانسوریا راکتی ابلق هم داره که از نظر ظاهری به اون شبیه هست و فقط به صورت ابلق رشد می کنه .

سانسوریا راکتی
سانسوریا راکتی

این نوع سانسوریا هم اگر در شرایط ایده آل ( مشابه شرایط گل خانه ای ) نگهداری شه و تمام مواد مغذی که مورد نیاز هست بهش برسه ، ممکنه تا ارتفاع یک الی یک و نیم متر هم رشد کنه و بلند بشه . نیاز این گیاه به آبیاری کم هست . در فصل های گرم سال می تونید هر یک هفته یا 10 روز یک بار ، گیاهتون رو آبیاری کنید و در فصل های سرد هم هر دو هفته یک بار ؛ البته توجه داشته باشید که قبل از آبیاری باید دستتون رو به سطح خاک سانسوریا بزنید ، اگر خاک به دستتون نچسبید می تونید گیاه رو آبیاری کنید و در صورتی که به دستتون چسبید ، از آبیاری خودداری کنید ؛ چرا که رطوبت کافی در خاک وجود داره و اگر مجددا بهش آب بدید ، باعث پوسیدگی ریشه میشه .

سانسوریا راکتی مثل بقیه گیاه ها نیاز به نور خورشید داره . اما دقت کنید که نباید نور مستقیم بهش بخوره و اگر گلدان گیاهتون رو نزدیک پنجره نگهداری می کنید ، بهتره اون رو کمی ( در حدود 2 متر ) از پنجره فاصله بدید . نور بیش از اندازه باعث میشه تا برگ های سانسوریا سریعا بسوزن و خراب بشن و بالعکس ، نور بسیار کم هم در دراز مدت باعث میشه تا رگه های سبز و زرد رنگی که روی برگ ها وجود دارن ، به مرور کم رنگ بشن و از بین برن . سانسوریا راکتی ابلق ، نسبت به سانسوریا راکتی سبز ، به نور آفتاب بیشتری نیاز داره که مسلما باید به این نیاز توجه بشه .
میزان رطوربت مورد نیاز سانسوریا راکتی کم هست و به همین دلیل شما می تونید گیاهتون رو در اتاق خواب ، حیاط ، محل کار و یا حتی مکان مرطوبی مثل حمام ، نگهداری کنید بدون این که آسیبی به گیاه وارد بشه . اگر زمان کافی برای رسیدگی به گیاه رو ندارید و نمی تونید در زمان های معین اون رو آبیاری کنید ، بهتره از کود هایی استفاده کنید که میزان رطوبت خاک گیاه رو متعادل می کنن و در این صورن اگر برای مدتی نتونستید به سانسوریا آب بدید ، به دلیل وجود موادی که در کود وجود داره ، ریشه میزان رطوبت مورد نیازش رو دریافت می کنه و گیاه خشک نمیشه .
نحوه ی قلمه گرفتن از سانسوریا راکتی هم مثل بقیه ی انواع سانسوریا هست . برای این کار روش های مختلفی وجود داره که در زیر به بعضی از اون ها اشاره می کنیم :
• تکثیر سانسوریا راکتی با استفاده از برگ ها : برای تکثیر با این روش بهتره سانسوریا شما به اندازه کافی رشد کرده باشه و بالغ شده باشه در غیر این صورت بهتره کمی صبر کنید و یا روش های دیگه ای رو امتحان کنید . در مرحله ی بعد شما باید برگ هایی رو انتخاب کنید که تقریبا تازه باشن و ارتفاع نسبتا زیادی داشته باشن ( 30 سانتی متر به بالا ) . برگ مورد نظرتون رو به قطعات 8 سانتی متری تقسیم کنید و به مدت 3 روز کنار بذارید تا بخش برش خورده پینه ببنده . بعد از این مدت می تونید برگ ها رو در گلدان های جدا بکارید .
• روش پا جوش : این روش یکی از رایج ترین روش ها به حساب میاد . برای تکثیر با روش پا جوش باید گیاه شما بالغ شده باشه و پا جوش های کوچکی کنار گیاه اصلی رشد کرده باشن . می تونید با استفاده از کود های مفید و مغذی مثل اسید هیومیک ، روند تولید پا جوش رو تسریع کنید . پا جوش هایی رو برای تکثیر انتخاب کنید که نسبت به بقیه بزرگ تر باشن و رشد بیشتری کرده باشن ؛ دقت کنید که موقع جدا کردن پا جوش از گیاه باید گیاه اصلی رو به طور کامل از خاک خارج کنید . پس دقت داشته باشید که به ریشه آسیبی وارد نشه . در مرحله ی بعد باید پا جوش ها رو به مدت 3 الی 4 هفته در یک ظرف آب قرار بدید و در طول این مدت مراقب باشید تا آب داخل لیوان ها تموم نشه و هر چند روز یک بار ، آب لیوان رو با آب تازه عوض کنید . بعد از گذشت این مدت ریشه هایی به مرور در انتهای پا جوش ها شکل می گیرن و به محض تشکیل ریشه ، شما می تونید پا جوش ها در خاک بکارید .

سانسوریا راکتی
سانسوریا راکتی

روش های دیگه ای هم برای تکثیر سانسوریا راکتی وجود دارن که به دلیل زمان بیشتری که احتیاج دارن ، زیاد مورد استقبال قرار نمیگیرن .

 

منبع : snakeplantcare

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *