تکثیر زالو

تکثیر زالو ها و تولید مثل آنها چگونه انجام میگیرد؟

تکثیر زالو :

منبع این مطلب ” تکثیر زالو ” کتاب آموزش 0 تا 100 پرورش زالو است

وب سایت پرورش مرجع کامل آموزش پرورش زالو است :

تکثیر زالو : زالوها جاندارانی هستند که زمانی می توانند تخم گذاری انجام دهند که احساس آرامش داشته باشند. در هنگام تخم گذاری زالو می بایست سیر باشد و از محیط بیرون احساس امنیت داشته باشد.

اما چه چیز می تواند امنیت و احساس آرامش زالوها را بر هم بزند؟

تکثیر زالو : معمولا عوامل بیرونی و همچنین حرکت های زائد آب می توانند از عوامل بر هم زننده آرامش زالو ها باشد.
همانطور که اشاره شد زالوها هر دو اندام جنسی نر و ماده را دارند.

میزان تکثیر زالو

تکثیر زالو
تکثیر زالو

تکثیر زالو : در ابتدا باید گفت که هر زالو می توانند بین ۲۰ تا ۸۰ تخم بگذارد. به دلیل اینکه زالوها دو جنسی و یا هرمافرودیت می باشند، تمایل دارند که با همدیگر بیامیزند و مزینه خود را به مادینه دیگری برسانند تا هر دو بارور شوند. تخمی که از این طریق تشکیل می شود به شکل پیله ایی ژله مانند می باشد که از زالو جدا می شود و به خاک و یا سنگ های کنده شده در حاشیه آب ها می چسپد. بعد از مدتی کرم های ریزی از این پیله ها بیرون خواهند آمد. زالوها تنها می توانند یک یا دو بار در طول عمر خود زایمان کنند و بعد از آن میمیرند.

تکثیر زالو و نحوه تبدیل شدن پیله به زالو چگونه است؟

تکثیر زالو : زمانی که زالوها تخم گذاری می کنند همانطور که گفته شد تخم ها به صورت پیله می باشند. هر زالو می تواند به طور متوسط ۱ تا ۴ پیله تولید کند که در داخل این پیله ها بین ۸ تا ۱۳ نوزاد زالو وجود دارد. پیله ها در ابتدا بسیار نرم می باشند و بعد از گذشت مدت زمان خاصی به صورت اسفنج و یا به رنگ قهوه ای کمرنگ در می آیند. مدت زمانی که طول می کشد زالوها پیله خود را سوراخ کنند و بیرون بیایند تقریبا ۲۱ روز طول می کشد اما در برخی مواقع مشاهده شده است که مادر پیله ها را سوراخ می کند.
زالوهای طبی و درمانی در سن ۲ تا ۴ سالگی به بلوغ جنسی می رسند. رسیدن به بلوغ جنسی به عواملی مانند دفعات تغذیه و کیفیت غذای مصرفی زالو بستگی دارد. پس همانطور که مشخص شد زالوها از طریق خودباروری تولید مثل انجام نمی دهند بلکه با دیگر زالوها جفت گیری انجام میدهند و هر دو زالو نیز تخم گذاری انجام می دهند. جفت گیری زالوها در فصل تابستان انجام می گیرد. جفت گیری طبیعی می تواند تا ۱۸ ساعت طول بکشد و این عمل می تواند داخل و خارج از آب انجام شود.
یک ناحیه غنی از غدد در یک سوم قدامی بدن زالو وجود دارد که کلیتلوم نامیده می شوند. پیله ها توسط کلیتلوم تولید می شوند. کلیتلوم با ترشح مایع چسپناکی و با انقباضات سریع ماهیچه ای قوام کرم مانندی پیدا میکند. بعد از انجام این عمل زالوها ۱۰ الی ۳۰ تخم و همچنین یک ماده آلبومینی به نام هیرودویین به داخل پیله تزریق میکنند. بعد از اینکه پیله جدا شد و زالوها عقب کشیدند، هیرودویین به تدریج سخت می شود و تغییر رنگ داده و از رنگ سفید با رنگ زرد و یا قهوه ای تبدیل می شوند.

پیله هایی که از زالوها جدا شده و خارج شده اند دارای آستر داخلی ظریفی می باشند که با یک ماده پروتئینی اسفنجی مایل به زرد پر شده اند. پیله ها آب را ذخیره می کنند و مانع کم آبی و خشک شدن جنین می شوند. زمانی که نوزاد زالو قصد بیرون آمدن از پیله را دارد، دو حفره در هر سر پیله توسط مادر ایجاد می شود که این سوراخ ها تقریبا نیم تا ۱ میلیمتر می باشند. این سوراخ ها به زالوهای جوان کمک می کنند تا از پیله خارج شوند. زالوهای جوان که به تازگی از تخم بیرون آمده اند ۱ میلیمتر قطر دارند. زالوهای جوان در ابتدا اندام های جنسی ندارند و در جهت تکمیل روند تکاملی، بدن آن ها اندام های جنسی نیز به دست می آورد.
زالوهای جوان که از تخم در آمده اند در برخی مواقع توانسته اند تا ۶ ماه بدون غذا زنده بمانند. اما به طور کلی زالوها در سن ۳ هفتگی خود می توانند پوست طعمه مورد نظر خود را سوراخ کنند.
به طور کلی انگل ها بسیار تولید مثل انجام می دهند زیرا در معرض حملات زیادی قرار میگیرند. و در این مورد می توان گفت که زالوهای بالغ تیز در تابستان می توانند هشت پیله یا بیشتر در طی یک دوره ۵ تا ۱۲ روزه بگذارند. اگر فرض را بر این بگذاریم که یک زالو در طول یک سال ۸ پیله حاوی ۱۵ تخم بگذارد پس در طول سال این زالو ۱۲۰ فرزند خواهد داشت. البته باید به این نکته توجه داشت که تمامی این ۱۲۰ زالو زنده نخواهند ماند و بخش بسیاری از آنها در اثر عوامل محیطی و یا در اثر گرسنگی از بین خواهند رفت.

این مطلب را هرگز از دست ندهید : درآمد پرورش زالو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *